2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğfiilebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Genel amacı insanoğluın binayı ziyan görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri durum aldatmaır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, hariça doğru oluşturulan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Fevkda durum yer özellikler; yangın kapılarında arazi kayran fen özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının nokta alması da zorunu kılınmıştır.

Yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalıdır. çoklukla mühür veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari Yangın Çıkış Kapısı olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle alay malay henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun taban nedeni makam kaybına vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle konuin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara çabucak kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Mono blok gövde kuruluşsı düzen sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin mideinden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine sargılanması ile esenlanmaktadır.

Böylecene imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına tatminkâr mürtefi kaliteli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha yufka gereç kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı dâhilin sac sözınlığı 1.0 mm veya daha enikonu kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page